donderdag 23 mei 2013

Thai home dinner

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zo'n liefhebber ben van spicy/pittig eten. Niet alleen vanwege de branderige smaak, maar ook vanwege de tranen die in je ogen en je neus schieten. De Thais hebben daar net zo'n last van als ik, maar het is "de cultuur". Gelukkig kan Dao wel een concessie doen aan de pittigheid van het prakje dat ze voor mij op tafel zet. Zo krijg je dit staaltje "fusion cooking": bovenaan een schaaltje Thai somtam, oftewel papayá pokpok. De paarse klont kleefrijst (midden) komt uit Isaan. De rest is gewoon heerlijk westers: gepaneerde visfilet met groenten en 'n patatje mayo.


Een andere keer komt er iets meer Thai stijl op tafel: rijst met nua pat med mamuang (gebakken rundvlees met groenten en cashew nuts), plus een extra schaaltje gebakken reuzensardines met knoflook en een béétje pittige groenten.


Toen Dao's collega Oy eens op visite was, moesten ze zelf toch echt 100% Thai stijl eten. Dat betekent niet alleen vlammend heet, maar ook in de kleermakerszit op de grond aan een tafeltje van 30 cm hoog. (In het midden van de foto kun je zien dat de strijkplank net zo laag is.)  Het mandje mango's komt uit eigen tuin.   De dames zetten bijna elke dag hun kookprestaties op Facebook of  L I N E  o.i.d.


Bij hen staat platoe op het menu, alias "scheefnekvis".



En het is   AL-TIJD   lekker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten