zaterdag 11 mei 2013

Koh Chang wereldreis

Zeven dagen geleden zijn we er eens tussenuit gepiept voor een lang weekend in een tropisch resort op het eiland Koh Chang, in het zuidoosten van Thailand. Vanuit Bang Bo is dat makkelijk te doen: de navigator schatte het in op 300 km in 4½ uur; Google geeft ongeveer 5 uur aan (dit alles zonder snack- of sanitaire stops). Ik zeg: "Laten we nou vroeg genoeg vertrekken, zodat we bij daglicht aankomen, dan kunnen we met een cocktailtje in de hand de zon in de zee zien zakken.".  Zo gezegd, zo gedaan. Pünktlich om 9:00 uur vertrokken. Er was niet eens zoveel verkeer onderweg, hoewel het toch een weekend met een extra feestdag was (vanwege de Koning).  Zo kwamen we rond een uurtje of 3 in de buurt van de ferry naar Koh Chang.   Nog 16 kilometer totaal.


O wacht, een mannetje geeft aan dat we bij een file in de rechterberm moeten aanluiten. Zeker meer mensen die naar Koh Chang willen vandaag. INDERDAAD JA. Volgens de navigator zouden we nog ongeveer 5 kilometer in "langzaam rijdend en stilstaand verkeer" gaan doorbrengen. We houden de moed erin, met kao niao en kai yaang (kleefrijst met barbecue-kip).


We hadden gelukkig alles bij de hand: hapjes, drinken, muziekje, airco en Dao's tablet om mee te ginnegappen als kleine kinderen.   Zie het vorige bericht (hieronder).   Maar ja, toen het donker werd, zo rond een uurtje of 7, was het niet leuk meer en viel madam in slaap bij het rode schijnsel van achterlichten, terwijl het mijn beurt was om elke 5 minuten 80 meter verder te sukkelen.


Tegen achten kwam de haven in zicht. Daar werden de auto's in 13 rotten van 10 opgesteld.


TIEN OVER NEGEN 's avonds was het dan eindelijk zover: een plekje op de ferry naar Koh Chang.


Moest ik ook nog helpen om de lier van de trossen te starten en te stoppen.


Nee hoor, geintje tussendoor.


Op het achterdek kreeg ik toch wel even een gevoel van "Herald of Free Enterprise"...


Maar ja, dat gedoe met laadkleppen kost alleen maar tijd.

À propos, TIJD: om 10 uur 's avonds kwamen we pas bij het resort aan.

Dat betekent dus dat we   DERTIEN UUR   onderweg geweest waren!

Dat betekent OOK dat het   naar Holland sneller   is  dan naar dat Thaise eiland!

Een wereldreis van 300 kilometer!


Jeetje, hoeveel getallen staan er wel niet in de hele tekst boven de streep?
Onder de goede inzenders wordt een geheel verzorgde voetreis naar Koh Chang verloot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten