maandag 1 juli 2013

Lausanne, Lac Léman

Na drie nachten en twee dagen Parijs had ik een bezoek aan Zwitserland gepland. Voor een pensionado als ik, als enige chauffeur, was dat toch een brug te ver op één dag, vooral omdat het vakantie was. Dus ben ik over 's lands tolwegen gescheurd totdat we zin hadden om in een Frans hotel neer te ploffen.
In totaal heeft deze tour de France, in 3 etappes, me trouwens ruim 59 euro gekost aan tol, van de Belgische grens tot aan Genève. En daar plakten ze voor 33 euro ook nog een Autobahn-Vignette op de ruit. Samen een dikke 92 euro voor 'n weekje op de snelweg rijden.   Doch dit even terzijde.

Dao had op school veel moeten leren over het legendarische Thaise Koningshuis. Zo wist ze nog dat Koning Bhumipol ooit in zijn kinderjaren in Lausanne verbleef, aan de oever van Lac Léman (Meer van Genève). Een Thaise website beschrijft uitvoerig diens onbekommerde jeugd en ook waar alles zich afgespeeld had. Dao wilde die plek wel eens bezoeken, want het lag mooi op de route. Gewoon intypen op de navigator: Avenue de la Tour Haldimand, Lausanne. En zowaar, er staat een Thais paviljoen. Bestemming bereikt.

 Klik voor een vergroting

 Klik voor een vergroting, want dit is niet te lezen

Na een respectvol bezoekje namen we even de tijd om van het prachtige zomerweer te genieten.


Zeker per ongeluk het vakje "Fisheye effect" aangeraakt.   Niet eens zo gek.


  Groetjes uit Lausanne  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten