woensdag 19 september 2012

Tripje Nong Nooch Garden

Een stukje buiten Pattaya ligt de kleurrijke attractie Nong Nooch Tropical Botanical Garden, een park waar je een hele dag kunt genieten van prachtig aangelegde flora in een glooiend landschap met speelse dierenfiguren en culturele shows.


Je komt ogen en memory tekort om alle leuke plekjes te verkennen en op te nemen.



De Thais gebruiken vaak dagelijkse gebruiksvoorwerpen om elegant vorm te geven aan het decor, zoals bijvoorbeeld duizenden terracotta bloempotten.


Als je niet reeds verliefd was,  word  je het hier wel.


Op gezette tijden zijn er shows voor het toeristenpubliek, zoals een voorstelling met Thaise dans in klederdracht en een potje kickboxing. Natuurlijk gaat iedere keer "per ongeluk" ook de trainer buiten de ring tegen de vlakte.   En tot slot de scheidsrechter.


Na deze show wordt het publiek naar buiten gedirigeerd voor de gedresseerde olifantenvertoning. Toeristen optillen met hun slurf, voetballen, kegelen, basketballen, T-shirts schilderen, fietsen, provocerend over vrijwilligers heenstappen en dartpijlen gooien naar ballonnen, niks is te gek.






Deze Garden is wereldberoemd. De meeste opschriften zijn naast het Thais ook in 't Engels, maar tevens in 't Russisch, net als de web site van Nong Nooch Paradise Pattaya.

P.S. De Russen zijn de bleekste bezoekers van allemaal.   De Thais kennende met hun obsessie voor een blanke huid, denk ik wel eens: laat ze 'n paar weken op vakantie gaan naar Moskou, dan komen ze vanzelf lekker bleek weer terug.   Geen crèmes meer nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten