donderdag 31 mei 2012

De Tien Verboden

Allemaal mooi en aardig dat de verhuur van kamertjes aan studentes nu lekker begint te lopen, maar Huisregels moeten er ook zijn, om het sociale verkeer goed te regelen. Met strenge selectie alleen ben je er nog niet, aldus een ervaren hospita.   Het moet geen rommeltje worden hoor.

 Rechts-klik hier voor een vergroting

Weinig cultuurverschillen in dit soort lijstjes. Vrij vertaald staat er het volgende:

1. Geen overlast veroorzaken.

2. Niet kaarten of andere
      gokspelletjes samen doen.

3. Geen gerook, drank of drugs.

4. Geen wapens of andere
      gevaarlijke dingen.

5. Geen geschreeuw, harde muziek
      of gebonk (uitbraakpogingen).

6. Meubilair niet verplaatsen.

7. Geen huisdieren.

8. Geen mannen laten "slapen".

9. Ook geen andere gasten.

10. Niet zelf eten koken.

Bij overtreding een boete van 2000 Baht (nu nog 50 euro), en eruit.
Was getekend, hospita Ploy.

Zelf vinden we dat deze regeltjes in ieder geval duidelijker zijn dan die in de taxi's van Bangkok, doch dit even terzijde. De doelgroep bestaat in principe uit knappe universiteitsstudentes, maar in individuele gevallen blijkt Ploy best flexibel te zijn, getuige deze concrete verrassende bezettingsvarianten:


Combinatiesmeisjekatoi 1)jongen
alleenOKmisschiennee
met
meisje
OK daneventueelwettige
relatie 2)
met
katoi 1)
eventueelte dolecht
niet
met
jongen
wettige
relatie 2)
echt
niet
2 x nee


1)   Katoi zijn Lady Boys (transseksuelen na hun operatie).
Gays horen in deze context gewoon bij de categorie "jongens".
2)   Getrouwd of familie, bijvoorbeeld broer en zus.


P.S.1. De gemeente legt bij het verlenen van de vergunning de verplichting op om te kiezen tussen een 'dormitory' voor vrouwen òf voor mannen. Uiteraard ben ik blij met Ploy's keuze voor een clubje jonge meiden. Ik moet er niet aan denken, continu die mannetjes naast de deur met gerook en gezuip en maling aan de regels en kutmuziek en rotzooi en gebral en brommergeknetter en het in beslag nemen van de volle bandbreedte van de internetverbinding met games en film downloads. Nee hoor, geintje, 't is vast de leeftijd. Het zal wel meevallen in de praktijk, maar toch zegt Ploy: Boys? Not In My Back Yard.

P.S.2. Het is één grote soap nu iedereen aan het begin van het studiejaar een passende dormitory wil vinden in het grote aanbod. Er zijn er die snel weer vertrekken, bijvoorbeeld omdat ze hun bijbaantje verliezen, of omdat Ploy ze betrapt op al-dan-niet betaald vreemde-mannen-bezoek. Dan krijgen ze nog wel hun vooruitbetaalde maanden terug, wat bij andere dormitories ook niet altijd het geval is. Er wordt dus nogal eens verhuisd in deze periode. Anderen zijn vervolgens weer blij dat ze de oase van Ploy gevonden hebben. Wanneer ze hier midden in de kalendermaand aankomen, hoeven ze niet de volle maand te betalen. En ze kunnen de hele nacht door internetten, wat bij andere dormitories ook niet altijd het geval is.
Maar het is slechts een kwestie van tijd, totdat de eerste relatieperikelen losbarsten, zoals we in het vorige seizoen ook al meegemaakt hebben. Niet zozeer tussen degenen die hun kamertje van 10 m2 met elkaar delen, maar (ex-) vriendjes die ruzie komen maken. Geschreeuw en gedouw in het holst van de nacht, dat werk.   Can't wait.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten