vrijdag 23 augustus 2013

Prachuap Khiri Khan resorts

In de regio ten zuiden van Hua Hin, rond Pranburi en Sam Roi Yod, wemelt het van de leuke resorts in vele prijsklassen en luxe-niveaus. Daar heb je de vijfsterren-resorts voor bijvoorbeeld 250 euro per nacht, met de uitstraling van het ouderwetse Casablanca, maar ook de intiemere bungalows die beter betaalbaar zijn, voor nog geen 50 euro per nacht. Alles laagbouw, geen hotelkolossen, geen stampende discotheken. Relaxt op de Thaise manier. Zonder te pretenderen dat dit een soort reisgids is, beschrijf ik drie resorts in dit gebied, nadat we een rondje langs de velden gemaakt hebben in juli.


the Green Beach resort

Overnacht in the Green Beach resort.
Nèt niet aan het strand, maar 100 meter lopen. Soit.
Zowel rijtjeskamers als vrijstaande bungalows.
Fantastisch mooi ingerichte tuin.
Klik voor een vergroting.

 klik voor een vergroting van dit tuintafereeltje







Hua Plee Lazy Beach
Hier hebben we gestopt voor een bakkie ijskoffie. Dit is een verzameling bungalowtjes aan het strand, in Griekse stijl: wit met blauw, en een nautisch thema. Hoewel het er wel wat eenvoudig uitziet, is het niet goedkoop met meer dan 75 euro per nacht. Maar dan heb je wel "ambiente".


Op d'r dooie gemakkie mixte het meisje voor ons de capu yen en de mokka yen.


Zo heerlijk ♪ rustig ♪



Kuiburi hotel and resort
Op zoek naar een plek om te lunchen vonden we in Kuiburi het gelijknamige grote hotel en resort aan het strand. Ook fantastisch mooi, rustig en met lekker eten. Verschillende niveaus: standaard kamer, luxe kamer met ruimer uitzicht, en vrijstaande bungalowtjes in de tuin. Promoties vanaf 50 euro.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten