dinsdag 10 mei 2011

Snorrende smaakmakers


Deze joekels zijn smaakmakers voor visgerechten. Wel eerst doodmaken, anders gaan ze ervandoor alsof het spionagevliegtuigjes zijn, met die bolle ogen.   De mengda (แมงดา) zijn een delicatesse.
Ze moeten nu 15 Baht per stuk opbrengen, dat is ongeveer 35 eurocent. In Bangkok zijn ze nog veel duurder. Dit is voer voor rijkelui, want aan calorieën brengen ze niet veel op. Een arme sloeber kan voor dat bedrag zijn hele familie te eten geven.

Ze zijn helemaal niet vies, in tegenstelling tot hun collega's de kakkerlakken, die werkelijk door de smerigste rotzooi lopen te banjeren. Deze mengda (en ook de kevers en de krekeltjes) worden als gezond en schoon beschouwd omdat ze alleen vegetarisch eten.  MIJ  trekken ze daarmee niet over de streep, maar voor de doorzetter geef ik nog wat culinaire tips.
  • Knapperig wokken met wat olie, pepertjes en een teentje knoflook.
  • Fijnstampen met vis naar keuze, en je ziet er niks meer van.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten