dinsdag 1 maart 2011

Oud hout halen

Oud hout is mooi basismateriaal voor kunst, plantenbakken, bloemstukjes en rustieke tuinmeubels. Vorige week heeft Ploy twee pickup trucks vol met zulk houtwerk ingekocht, bestaande uit grillige boomstronken en takken, schijven en stammetjes uit dikke bomen en complete tuinsetjes. Voor zulk spul moet je diep in de provincie zijn om een goeie prijs te krijgen, bijvoorbeeld in Kusumarn.


Temidden van echte scharrelkippen en scharrelkinderen kun je daar de mooiste houten juweeltjes op de kop tikken, met als garnering wat weelderige fleurige plantjes.


Voor hooguit een paar duizend Baht heb je dan een complete tuinset, en als je een paar ladingen tegelijk koopt, kun je een goeie deal maken - komen ze het nog thuisbezorgen ook.


Ploy's toegevoegde waarde is om dit hout in al zijn vormen tot kunst te verheffen. Haar specialiteit is om het zwart te (laten) verven en er vervolgens koperkleurige accenten op aan te brengen.


Zuiver persoonlijk vind ik dat ze niet allemaal even lekker zitten, maar ik heb inmiddels begrepen dat er hele volksstammen zijn die "het mooi" belangrijker vinden dan "het comfortabel". Wereldwijd. Als het maar verkoopt, zeg ik nu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten