zondag 19 juli 2015

Khao Yai National Park

Het was weer een hele toer om het tweede resort van het weekendje in januari te vinden: Khao Yai Nature Retreat. De kaart op hun website was met zijn hoekige tekening en gedraaide oriĆ«ntatie ronduit misleidend. Ook de Papago (navigator) had een verkeerde locatie. Maar ja, dat ontdek je pas als je in de middle of nowhere verdwaalt, in het donker om 19 u 's avonds. Na telefonisch contact bleek de kunst te zijn om het juiste weggetje omhoog te vinden en daar de plakkaten te ontwaren met de pijlen. Ik heb de coƶrdinaten van de beste afslag ook in de Papago vastgelegd om het op de Google map duidelijk in beeld te krijgen - voor de volgende keer.


De volgende morgen bij het ontbijt hadden we een uitgebreid gesprek met de eigenaars. Ook andere gasten hadden moeite om het te vinden, vooral in het donker. Verder vertelden ze hoeveel aandacht ze besteedden aan alle bloemen en beplanting. Mooiste anekdote was dat de man principieel onbespoten gewassen teelde, maar dat de boeren eromheen allemaal gif sproeiden. Gevolg: al het ongedierte kwam zich tegoed doen aan zijn onbespoten planten! Daar sta je dan met je goeie gedrag en je kale stengels. Volg ze op Facebook.
 




Na het uitchecken zijn we door het National Park naar huis gereden. Het is een beschermd gebied waar het wild gewoon los rondloopt. Er zijn paviljoens met tentoonstellingen, spannende bruggen door de jungle, souvenirshops met Indiana Jones hoedjes en andere stoere accessoires. Je kunt er kamperen en soms organiseren ze "safari's" waarop je het lokale wild kunt spotten.  Niet geheel ongevaarlijk overigens, want een paar dagen later zagen we op het Thaise journaal dat een olifant boos geworden was op een auto.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten