vrijdag 1 februari 2013

Trip Vientiane

Met een 1-jarig non-immigrant visum voor Thailand krijg je per bezoek 90 dagen vergunning voor verblijf. Wie langer wil blijven moet het land uit (stempelen), daarna doet-er-niet-toe, en dan weer terug het land in (stempelen, binnen de geldigheid van het visum). Er zijn firma's die zulke tripjes compleet verzorgd aanbieden, de z.g. visa-runs. Alleen, eh, dat is niet altijd gezellig, schijnt. Ik citeer: "Due to recent incidents we reserve the right to drop drunk/ intoxicated and other trouble makers at the closest bus station. The Royal Thai Embassy refuse Visa if you turn up drunk."

Zelf maak ik er dus liever een leuk reisje van, samen met Dao.

Dag 1
Naar Khon Kaen scheuren en daar overnachten in het Rachawadee resort.
Uitstekende keuze van haar, deze oase naast het vliegveld in een grote stad.










Geen vliegtuiglawaai, want het is er niet echt druk. Wel veel bloemen- en vruchtenpracht
in de tuinen van het resort.


Hieronder een bloem van een bananenboom.
Je kunt de babybanaantjes al zien opgroeien (onder).



Dag 2
Naar Nong Khai scheuren en daar de grens naar Laos passeren voor het stempelfeest. Dan met een taxi in 25 minuten naar een hotel in Vientiane rijden. Rustig rondje Vientiane lopen, langs de Mekongboulevard, tot het donker wordt. Voor Dao was dit allemaal nieuw; voor mij routine.


Het wereldberoemde restaurant Khop Chai Deu is fantastisch, ook al zijn de meningen "verdeeld" op tripadvisor.   Bekijk ook de vele foto's waar wij niet op staan.


De rekening: 205.000 kippen!   Als je een miljoentje op zak hebt, kijk je niet op een ton, toch?


Dag 3
Na de pauze in Vientiane: de tweede helft van het stempelfeest aan de grens, en vervolgens op naar de volgende tussenstop. Dat is op het laatste moment de Baan Wangnamkeaw Lodge geworden. De oorspronkelijke boeking in een ander resort was gecanceld omdat ze geen contact konden krijgen voor een herbevestiging. Dao had haar mobieltje uitgezet in Laos - wilde even niet gestoord worden door werk. Dat gevoel ken ik ook nog.


Leuke kunst aan de muur overigens: de diverse hotelkamers geschilderd op de bodems van houten schalen waarin ze kleefrijst produceren.

Dag 4
Terug naar huize Bang Bo scheuren met koffie- en lunchpauze in natuurgebied Khao Yai.
Totaal 1340 kilometer afgetikt - dingdong.   Per kilometer: 1 Baht LPG of 4 Baht benzine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten