zaterdag 18 februari 2012

Tussenstand bouwproject

De omtrekken worden steeds duidelijker zichtbaar. 2 Blokken van 3 kamertjes voor studenten, met als basisvoorzieningen 'n eenpersoonsbed, kast, krukje, tafeltje en een ventilator aan de muur. In de natte ruimte: 'n toilet, wasbak, spiegel en koudwaterdouche. Elk kamertje (van ongeveer 10 m2) heeft een eigen stroom- en watermeter, waarmee het verbruik individueel afgerekend wordt.


In het midden is een vrijstaand verblijf gesitueerd, dat vanwege zijn hoger voorzieningenniveau door de Thais als "vip" geclassificeerd wordt. Dit mini-chalet van ruim 12 m2 zal beschikken over 'n authentiek tweepersoonsbed van Thais houtsnijwerk met originele details, airconditioning met afstandsbediening, alsmede een warmwaterdouche, sfeerverlichting en aluminium schuiframen. Flatscreen TV met satelliet-ontvangst is in voorbereiding. De deuren zijn speciaal voor buitenlanders (falang) gedimensioneerd - dat wil zeggen: ze zijn 2 meter hoog, in plaats van 1,80.   Op het aan de voorzijde gelegen terrasje zult U in een levendige omgeving kunnen genieten van uitzicht op de Thaise natuur in de ruimste zin van het woord. Twee charmante studentes van de Rajabhat Universiteit die hier voorheen ook al verbleven, hebben kort geleden hun nieuwe kamertje alvast gereserveerd voordat het af was. Dat zegt wel iets over de intieme gezelligheid en relatieve rust van deze oase, in vergelijking met de massale slaapkazernes elders in de stad. Bovendien is deze plek gunstig gelegen nabij uitvalswegen, met ruime parkeergelegenheid voor ieders brommer.   Westers ontbijt en gebruik van een wasmachine behoren tot de mogelijkheden.

( einde concept brochuretekst )

Hospita Ploy heeft er dus het volste vertrouwen in dat we binnen de kortste keren continu volgeboekt zullen zijn. Dat mag ook wel, want als er iets een bubbel is in Thailand, dan is het wel de bouw van "resorts" en "dormitories". De verbreding van autoroute 22 (Asia Highway AH15 van Udon Thani via Nakhon Phanom door Laos naar Vietnam) draagt ertoe bij dat iedereen meer verkeer verwacht. In deze regionen gaan ze dan niet zeuren over geluidsoverlast, maar gaan ze dingen bouwen om te profiteren van nog meer bezoekers. Vandaar dat de bouwmarkten in Sakon Nakhon als paddestoelen uit de grond schieten. Ook Nok Air gaat twee keer per dag vanuit Bangkok op Sakon Nakhon vliegen; de ochtendvlucht wordt zelfs een 737-400 (met ruwweg 150 stoelen). Tijdens de grote overstromingsperiode van 2011 is het namelijk ook tot de rest van Thailand doorgedrongen dat je hier in Isaan meestal droge voeten houdt...




"Wanneer is het af?" is een vraag die ik in mijn beroepsleven al niet goed kon beantwoorden over mijn eigen werk, laat stáán over dit project met Thaise bouwvakkers. In maart dit jaar of zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten