dinsdag 27 september 2011

Glamping

Een combinatie van Glamour en Camping. Het idee is dat je tijdelijk doet alsof je kampeert, maar toch alle moderne luxe tot je beschikking hebt. Dat is precies onze woonsituatie tijdens de grote verbouwing. We bivakkeren in de Art Gallery, met alles erop en eraan.   Laptops, internet, printer/scanner, microwave, TV, oventje, heet water, toaster, rijstkoker, airco, koelkast etc.



In deze "hong naam" is nog een electrisch warmwaterding voor de douche gemonteerd, voordat we hier echt gingen glampéren.

Wat nu pas opvalt, tijdens de natte moesson, is de regen die niet zachtjes op de plafondplaten tikt. Zucht. Het dak lekt. Die mafketel (aannemer) van een Saanèt had de dakdekkers te weinig betaald zodat ze gewoon middenin de klus wegbleven. Toen moest-ie weer andere mannetjes inhuren. Die gingen anders te werk, met als resultaat dat het een rommeltje werd met de dakpannen op de nok.
En nu dus lekkage. Garantie bestaat niet. Die eikel was zelfs vóór het eind van het project al weggelopen. Geen financieel probleem gelukkig, omdat we stapsgewijs betaald hadden.
Doch dit terzijde.


Koelkast en wok staan voorbuiten op het overdekte terrasje, gecamoufleerd met sculpturen, vazen en planten.


Het afwasgebeuren staat nog verder naar buiten, zodat de luie scholieren daar ook op kunnen werken. Zie een eerder bericht.




Nog een paar weken zo leven en dan is het woonhuis klaar. Dan zijn we echter pas halverwege!
De mannetjes gaan gewoon door met het kamerverhuurgedeelte. Ploy heeft de studentes een maandje of twee weggestuurd. Er bestaat geen Thais woord voor "huurbescherming".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten