zaterdag 27 juli 2024

Video jingles compilatie

De voormalige piraat Radio Centraal FM Den Haag (waar ik vroegâh bij zat) heeft naast de radio stream op gezette tijden ook een video stream met muziekvideo's of live dj's. Om het geheel wat op te leuken heb ik een serie video jingles gemaakt voor die stream in de periode aug. 2023 tot feb. 2024.
Hier staan ze allemaal op een rijtje, voor het geval je ze gemist hebt.   Hard aanzetten op de speakers!
 

dinsdag 2 juli 2024

Tripjes in Holland

In de tweede week van de meimaand hebben we een bliksembezoek gebracht aan de populairste Nederlandse attracties voor toeristen: Amsterdam, Zaanse Schans, Keukenhof, Scheveningen en Giethoorn. De Thais noemen het overigens "Kietoen", doch dit even terzijde.
Deze keer hebben we Dao's zoon Priao en zijn vriendin Roeng meegenomen voor hun eerste verre reis buiten Thailand.  Kort vanwege weinig vakantiedagen.

Het begon met de visum-aanvragen: eerst een paspoort regelen, dan 6 pagina's formulieren invullen, plus bewijs leveren dat je niet van plan bent om in Holland asiel te zoeken en een uitkering op te eisen. Dat betekent een betaald geboekt retourticket tonen, aangeven hoe het verblijf bekostigd wordt, een ziektekosten-verzekering, een bankrekening met positief saldo, een verklaring van de werkgever dat je toestemming hebt om op vakantie te gaan, en een verklaring van degene die garant staat bij eventualiteiten (dat ben ik dus).
Helemaal mooi is het als je ook nog een band met je woonland aantoont, bijvoorbeeld sociale contacten of eigendom van een huis of zaak. Vooruit betalen en: niet goed genoeg, geld weg.
Gedoe allemaal - het is een stressvol toelatingsexamen.  Gelukkig zijn ze alle drie geslaagd.

Dan op vliegveld BKK uitzoeken waar je moet zijn.
Dan hopen dat je niet neergeschoten wordt ergens tussen twee oorlogen. Ik verwachtte dat de gezagvoerder een mededeling zou doen in de trant van

*kgk*  Ladies and gentlemen, we are approaching an area of turbulence. On your left is the war in the Middle East, and on your right is the war in Central Europe. Please fasten your seat belts.  *kgk*
En dan ook nog een vliegtuig van een rammelend merk, met opvallende links-rechts trillingen.
Door het oog van de naald dus...  (op de retourvlucht idem dito).

Dan de huurauto ophalen. "Meneer wilt u gegarandeerd navigatie in de auto voor 14,50 euro per dag?" NEE WANT er zit ALTIJD navigatie in de auto's.  Je betaalt voor de "garantie", niet voor de navigatie!
Overigens kan er sinds kort ook Android Auto in zitten, waarmee je niet de navigatie van de auto zelf gebruikt, maar de Google Maps navigatie van je smartphone op het scherm van de auto, gekoppeld via Bluetooth. Dan kun je zelfs in het Thais navigeren, als je het allemaal voor elkaar krijgt.
Moeders had twee bakken met Thaise smaakmakers en een elektrieke rijstkookpan meegenomen om in de bungalow pittig te koken voor zichzelf en de jongeren. In diverse Aziatische winkeltjes in de buurt vond ze precies de juiste verse ingrediënten daarvoor.  De ouwe kreeg originele Hollandse pot.
Dan de tripjes naar de diverse attracties.   Veel leuker dan ik gedacht had!   Filmpje HD Stereo!   *klik*
 

De plattegrond van het Bovenwijde meer bij Giethoorn die we meekregen in het bootje, was meer een artistieke impressie dan een duidelijke oriëntatie. We hadden Google Maps nodig om te weten welke zijsloot we moesten nemen.  Zeker een paaltje met een pijltje gemist.
Op de pier van Scheveningen waaide ze zowat van d'r geloof.  Ik moest twee petjes vasthouden daar.

In Amsterdam was het rustiger weer.   Rembrandt poseerde dan ook heel relaxt.

dinsdag 28 mei 2024

Top 10 A.I. muziekvideo's

Er zijn al redelijk wat sites en appjes waarmee je met motivatie en veel vallen en opstaan  je eigen muziekvideo's en afbeeldingen kunt maken. Sites met alleen muziek-creatie, sites met alleen video-creatie, sites met alleen video-manipulatie, en wat al niet meer. Voor een interessant resultaat moet je bepaalde functies zelf nog combineren ook. Sommige zijn gratis en sommige kosten een tientje of 2 per maand. Ik ga hier geen lijst van al die sites en appjes geven, want het wereldje is hevig in beweging, met zowat iedere week wat nieuws.

Hier een video die ik samengesteld heb met 10 uiteenlopende soorten A.I. video's en dito plaatjes tussendoor. Allemaal met bronvermelding, want ik heb ze niet zelf gemaakt (behalve 2 plaatjes die ik zelf gegenereerd heb op de site van mijn media elementen leverancier).