donderdag 5 oktober 2017

Dakgoot acrobaten

Er waren twee redenen om op enkele plaatsen dakgoten te laten monteren:
(1)  geen vuil druipwater meer in het zwembad met beestenpoepjes van het dak,
(2)  geen grote hinderlijk spetterende regenwaterstraal meer vlak bij de voordeuren, waardoor gelijk ook minder zout uit het systeem spoelt.


Het is een verhaal in twee delen geworden. Dao had een bedrijfje gevonden dat dit werk o.a. voor de grote hotels deed. Mannetje kwam competent over, maakte bij het eerste bezoek gelijk een offerte en wij deden een aanbetaling. Belangrijk detail is dat we voor de lage smalle dakrand standaard goten wilden, omdat daar geen grote volumes gaan stromen. Voor de bovenste rand bestelden we grotere goten. Een paar dagen later belde hij op om te zeggen dat hij geen grote goten kon leveren voor de prijs in de offerte. Nou, dan gaan we wel naar een ander na teruggave van de aanbetaling...  Oeps, hij wilde niet de volledige aanbetaling teruggeven. Minus 1000 Baht (25 euro) voor de moeite. Vonden we geen goed idee, want hij kwam zelf met een probleem, en niet wij, de klanten. Dao regelde een compromis: hij ging de standaard goten doen, en wij namen een ander bedrijf voor de bovenrand.



We waren toch al niet zo blij met het hele gezeur, want ze vonden ook nog dat de goot eigenlijk te lang was om doorstroming te garanderen. Ik had voor een lange goot gekozen omdat daarbij de afvoerpijp netjes in een afvoerput aan de achterkant kon eindigen. "OK meneer, dan moet u het zelf maar weten".   Vervolgens braken ze ook nog een stuk van de versiering af. Ter compensatie heb ik 1000 Baht (25 euro) ingehouden op het restbedrag. Gedoe allemaal.


* * *

Een paar weken later kwam het andere bedrijf, een landelijke keten voor bouwmaterialen. Die gingen professioneler aan de gang (maar waren dus wel een tikje duurder).

Een of andere witte vogel kwam toevallig ook aangefladderd, waarschijnlijk om kikkertjes te vangen. Doch dit even terzijde.


Dit was een klus met  hals-bre-ken-de  toeren.  Ik hield mijn hart vast.  Arbo-wetten bestaan niet!





Die ladder staat dus maar op één poot... ECHT volkomen scheef...




HOERA!   Er zijn geen dooien gevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten