vrijdag 20 januari 2017

Strandtuin

Een strandtuin is makkelijk in het onderhoud.  Stroken zand met klodders cement, afgezaagde dakpannen, roestige spijkers en plastic zakjes vragen niet om een sproeibeurt iedere dag. Met de schaarse plukjes onkruid doet het geheel denken aan het onbeheerde strand op 950 meter afstand. Belangrijk verschil is de branding van de zee - en laat ons hopen dat die altijd zo ver weg blijft.


Die tuin gaat veranderen. We hebben onlangs forse bomen en tropische planten laten leveren.

{ In de oorspronkelijke versie van dit bericht had ik teveel over de planning gezegd. Planningen komen eigenlijk nooit  uit.   Het clubje van de projectgroenvoorziening dat het werk zou doen, had ook alle beplanting willen leveren (zonder dat wij de individuele bomen konden uitkiezen). Dat vonden we niks, dus hebben we zelf het groen uitgezocht om te laten planten. Dat vonden zij weer niks, dus werden ze boos en kwamen niet opdagen. Nu nemen we ander personeel. }

Er komt een laag verse tuinaarde onder het golfbaangras en een betegeld looppaadje. Bij het planten van het groen moet het aangetroffen bouwafval uit de kuilen weggewerkt worden. Ook moeten de bomen gestut worden omdat de kluiten vrij klein zijn.   Tot die tijd is het pappen en nathouden.

Zie de aparte pagina Nieuwbouwproject (voortgang/werk) met de hele constructiefase.

Hier een greep uit de bouwrotzooi die ze uit de grond samengeharkt hebben:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten