dinsdag 11 oktober 2011

Wax Castle Festival

Jaarlijks terugkerend Boeddhistisch ritueel:   het WassenKastelenFestival in Sakon Nakhon.
In een kleurige optocht tonen de diverse dorpen uit de provincie hun folklore en een praalwagen met een kasteel gemaakt van bijenwas. Op de avond vóór de optocht kan het publiek de wagens bewonderen op een feestterrein. Lees elders over de traditie erachter - in dit korte bericht geef ik alleen een paar van m'n persoonlijke highlights.


Ploy had ons op de dag van de parade weer eens de business-class tribune binnengeluld. We waren er op gekleed. Een oud-leerling uit haar klas werkte daar als hostess en kon dus geen nee zeggen tegen haar lerares.   We hebben prinsheerlijk zitting genomen op de stoeltjes van de no-show notabelen. In de schaduw, koel drinkwater, verfrissingsdoekje, sapje, diverse zoete snacks,
noem maar op, alles werd geserveerd.


De echte kleurrijke optocht kwam pas na de standaardrituelen (toespraken, lint doorknippen, gongslag, sponsors opnoemen en nederig respect betuigen aan een altaartje voor het koningshuis). Ploy wist bij een notabele kennis een plekje te regelen voor mij tussen de fotografen voor de eretribune. Beter zicht en later ook nog hulp van diverse spotlights. Kijk dan:


Aan de vooravond was er nog een denderend concert met de greatest hits en blote beentjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten